Receptai

Rudeninis obuolių pyragas su karamelės užuomina: receptas, kuris kvepia namais

Ruduo – tai metas, kai namuose norisi šilumos, jaukumo ir ką tik iškepto obuolių pyrago aromato. Kiekvienas kasnis primena vaikystę, močiutės virtuvę ir ramų sekmadienio popietės laiką. Šiandien dalinuosi savo mėgstamu rudeninio obuolių pyrago receptu su karamelės užuomina, kuris ne tik pakvips visus namus, bet ir sužavės visus ragautojus.

Ingredientai

  • 4 dideli obuoliai (geriausia rūgštesni)
  • 150 g sviesto
  • 200 g cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 250 g miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 2 šaukštai karamelinio sirupo arba rudojo cukraus

Gaminimas

  1. Sviestą ištirpinkite ir atvėsinkite.
  2. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purumo.
  3. Įmaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir sviestą.
  4. Obuolius nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais.
  5. Kepimo formą ištepkite sviestu ir suberkite tešlą. Ant viršaus sudėkite obuolius.
  6. Apšlakstykite karameliniu sirupu arba pabarstykite ruduoju cukrumi.
  7. Kepkite 180°C temperatūroje apie 40 minučių.

Patiekimas ir patarimai

Šį pyragą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Puikiai tinka su vaniliniais ledais ar plakta grietinėle. Norint gražiai patiekti, naudokite „Tavo Receptas“ keraminę kepimo formą – ji ne tik išlaikys šilumą, bet ir atrodys puikiai ant stalo.